Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

En hyllning till Operan och dess historia och alla vackra kläder igenom århundradena

Upplev operans glansdagar som aldrig förr. Nu har du chansen att damma av dina historiska dräkter och uppleva operans storhet på ett unikt sätt.
Lördagen den 15 april livestreams operan Rosenkavaljeren från New York på Folkets Hus i Ulricehamn. Men det är inte allt – vi vill hedra och lyfta operans historia genom att göra dagen ännu mer minnesvärd för dig. Klä dig i dina allra vackraste kläder och möts oss för en parad genom staden. Det blir kostymfest, fotografering, tilltugg likt förr och fantastisk opera med givande pauser.

Parad genom stadskärnan

Vid 15.45 samlas vi i Grodparken i Ulricehamn för att börja vår parad genom den gamla stadskärnan, som tar oss till Folkets Hus. Där står den majestätiska byggnaden med sina flaggor och torn och väntar på oss. Vi kommer gå igenom den gamla 1700-tals delen som ingen mindre än Carl Michael Bellman bidrog till att bygga upp efter en brand 1788.
Fotografering i operaelegant klädsel
På Folkets Hus trappa tar vi ett gruppfoto av alla vackert historiskt – eller operaelegant klädda gäster. En proffessionell fotograf finns på plats om du önskar individuella bilder. Förboka direkt till fotografen Marianne Wiman genom sms till 0730551981. Priserna som gäller för bilder är 1 digitalt högupplöst foto 300 kronor, 5 digitalt högupplösta foton 1250 kronor, 1 digital högupplöst gruppbild 300 kronor. Fotograferingen sker mellan 16.50-17.50.

Opera i salongen
Efter fotograferingen bjuder Folkets Hus på kaffe och bakelse. Som det det även intogs innan en fin föreställning i gångna tider.
Operan börjar Kl.18.00 då det brukligt är att i god tid intagit sin plats innan ridån går upp. Det kommer vara två pauser då teaterbaren håller öppet och säljer bubbel, vin, öl samt snittar och tilltugg. Rosenkavaljern är cirka 4 timmar och 42 minuter, inkl. pauserna. Man kan även i dessa pauser mingla runt i den historiska byggnaden , vem vet kanske en vindpust smeker din kind med ord från forna dagars operor.

Rosenkavaljeren skildrar kärlekens sötma, men också åldrandets vemod. En stjärntrio samlas i de ledande rollerna i Strauss komedi: sopranen Lise Davidsen som fältmarskalkinnan, Isabel Leonard som greve Octavian och Erin Morley som Sophie.
Bassångaren Günther Groissböck återvänder som baron Ochs och Markus Brück är Sophies far Faninal. Maestro Simone Young dirigerar Robert Carsens fin-de-siècle-inspirerade uppsättning.

Varmt välkomna alla i era historiska dräkter från 1500, 1600, 1700, 1800, 1900-tal upp över öronen uppklädda till en kväll med historiska vingslag. Kanske blir det en liten överraskning.
Vissa boenden i Ulricehamn har kodord OPERA för rabbat på övernattning. Hör av er direkt till Folkets Hus för att få reda på mer.

Köp biljett

Till toppen